Revizuirea Constituţiei o facem pentru cetăţeanul român, nu pentru viitorul preşedinte, care nu ştim cine va fi, declară Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că modificarea Constituţiei nu se face pentru viitorul preşedinte sau pentru „comoditatea” relaţiei dintre premier şi preşedinte, ci pentru cetăţeanul român.

„Pentru cine modificăm această Constituţie? Nu o facem, cum cred unii, pentru viitorul preşedinte, mai ales că nu ştim cine va fi. Nu o facem, cum cred alţii, pentru comoditatea actualilor, viitorilor prim-miniştri, în raport cu preşedintele. Nu o facem pentru partide”, a afirmat preşedintele Senatului joi la dezbaterea cu tema ”Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile”, desfăşurată la Academia Română.

Antonescu, care este preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, a punctat în discursul său că revizuirea Legii fundamentale va fi făcută pentru „cetăţeanul român, deci european, al secolului XXI”.

La dezbaterea de la Academia Română participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu, însă a plecat imediat după ce şi-a susţinut discursul.

În discursul său, şeful statului a făcut apel ca orice revizuire a Constituţiei să se facă având la bază referendumul din toamna anului 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.