EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Rusia: Una din membrele grupului Pussy Riot ar putea fi eliberată condiţionat

0

Una din tinerele componente ale grupului Pussy Riot, Nadejda Tolokonikova, care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru o ‘rugăciune punk’ împotriva lui Putin, a depus o cerere de eliberare condiţionată care ar putea fi pusă în aplicare destul de repede, a anunţat joi avocata sa, citată de AFP.

Irina Krunova a depus cererea clientei sale la tribunalul din Mordovia (regiune aflată la 640 km est de Moscova), unde este deţinută tânăra din Pussy Riot, a declarat avocata în cotidianul Kommersant. Un purtător de cuvânt al tribunalului a confirmat pentru agenţia Interfax că dosarul a fost înregistrat miercuri seară, acesta putând fi examinat într-o lună. Nu a fost precizată nicio dată.

Dna Tolokonikova are toate motivele să beneficieze de o eliberare condiţionată’, în măsura în care nu avut conflicte cu administraţia închisorii şi cu deţinutele, a spus avocata în Kommersant. ‘În plus, are un copil mic, este integrată în societate şi are o propunere de loc de muncă de îndată ce va fi eliberată’, a adăugat avocata, precizând că mai multe galerii de artă s-au arătat gata să o angajeze pe clienta sa.

Potrivit legislaţiei ruse, orice condamnat poate beneficia de eliberare condiţionată dacă a ispăşit jumătate din pedeapsă, acesta fiind cazul Nadejdei Tolokonikova.

Cele trei membre ale grupului Pussy Riot au fost arestate în februarie 2012, în catedrala Isus Mântuitorul din Moscova, unde au dansat şi cântat o rugăciune punk, în care îi cereau Fecioarei să îl ‘alunge pe Putin’. Ele au fost condamnate în august la doi ani de închisoare pentru ‘huliganism’ şi ‘incitare la ură religioasă’. După procesul în apel din octombrie, Ekaterinei Samutsevici i s-a transformat pedeapsa în suspendare, iar tânăra a fost eliberată.

Incidentul a divizat profund societatea rusă, iar grupul a devenit un simbol al protestului împotriva regimului preşedintelui Vladimir Putin, pe care opoziţia îl acuză de atingere adusă libertăţilor civice.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.