EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Sibiu: Medic prins că a luat şpăgi de zeci de mii de euro de la pacienţii cu handicap

Procurorii l-au prins în flagrant pe un medic sibian care a luat şpăgi estimate la zeci de mii de euro de la cel puţin 150 de pacienţi cu handicap care aveau nevoie de acte de la Casa Judeţeană de Pensii.

Totul s-a întâmplat la mai puţin de doi ani după scandalul certificatelor false de handicap, care a dus la Sibiu la controale ordonate de fostul ministru al muncii Sulfina Barbu care atunci preconiza că statul a fost păgubit cu un milion de euro.

„Pe rolul unităţii noastre de Parchet avem o cauză privind o luare de mită din partea unui medic. Este vorba de medicul Ienea Adrian, de 40 de ani, care este medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu. (…) La un moment dat, se pare că era de notorietate că oamenii trebuie să contribuie cu anumite sume de bani ca să li se dea anumite documente”, a declarat miercuri, într-o conferinţă, Adriana Şandru, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Aceasta a explicat că medicul obişnuia să ceară cel puţin 50 de euro mită de la fiecare pacient cu handicap care venea la el la evaluare. Uneori, pretindea chiar şi 300 de euro de la un singur bolnav doar ca să-i întocmească actele de care avea nevoie.

Medicul a fost prins în urma unui flagrant, după ce procurorii s-au sesizat că din 22 ianuarie până în 26 februarie în acest an a luat mită de la cel puţin 150 de pacienţi. Deocamdată, doctorul este arestat preventiv pentru 29 de zile.

Medic de expertiză de doar un an, Ienea Adrian a reuşit să se facă cunoscut în rândul pacienţilor cu handicap ca fiind un medic care îşi face meseria doar dacă primea sume de bani.

Posesorul unei locuinţe în Braşov, dar cu reşedinţa în Sibiu, doctorul Ienea Adrian avea acasă sume mari de bani, găsite la percheziţia efectuată de anchetatori.

Dacă va fi găsit vinovat de luare de mită, medicul riscă să stea în închisoare între 3 şi 12 ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata