Supe de legume

Supă de cartofi cu mere şi ţelină

Ingrediente:

  •  1 1/2 litri suc de tarata
  • 2 cartofi
  • 3 mere
  • 1 telina
  • 1 legatura frunze fragede de telina si morcovi
  •  4-5 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare
  • 1/2 lingurita pulbere de alge
  • 2 galbenusuri crude
  •  1 lingura pasta de catina

Cartofii se spala bine cu o periuta, la fel si telina. Cartofii si merele se dau prin razatoare cu tot cu coaja. Telina se curata (coaja se pune la suc vezi reteta 234), apoi se da prin razatoare.

Toate trei produsele se pun în sucul din castron în care se mai adauga:pulberile si uleiul bine frecat cu pasta de catina si galbenusurile. Deasupra, se pune verdeata taiata marunt.

 

Supă de roşii cu tărâţă

Ingrediente:

  • 1 1/4 suc de flori de fan
  • 600 g rosii
  •  3-4 linguri de tarata
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de verdeturi
  • 3-4 linguri smantana sau iaurt
  • 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare
  • 1/2 lingurita pulbere de alge

Sucul se pune în castron în care se adauga rosiile, ceapa si verdeturile taiate marunt, pulberile, tarata si smantana sau iaurtul.

 

Supă-cremă de varză dulce, albă

Ingrediente:

  • 1/2 varza
  • 4-5 rosii
  • 2-3 linguri de tarata
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 legatura de verdeturi
  • 1 1/2 litri zer proaspat
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita pulbere de alge
  • 1 lingurita pulbere de seminte de gogosari

Zerul se pune în castron, în care se adauga varza, rosiile, ardeii bine maruntite la extractor în care se mai adauga tarata, uleiul, pulberile si deasupra verdeata taiata marunt.

 

Reţete culese de Monica Nica

din cartea “Bucataria fara foc – Hrana vie in 238 de retete”, Elena Nita Ibrian

Aceasta carte se adreseaza celor care vor sa traiasca fara boli, medicamente si fara grele zile de spitalizare. Autoarea este o cunoscuta „naturista” din Piatra Neamt – Elena Nita Ibrian -, care acum, cateva decenii s-a salvat, de un cancer care o adusese în pragul fazei ultime. Medicamentul salvator a fost hrana vie constituita din sucuri de legume si fructe aflate la indemana oricui.

  

               

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.