Trei sferturi dintre europeni intenţionează să plece în concediu sau în călătorie în acest an

0

Trei sferturi dintre europeni intenţionează să meargă în concediu ori în călătorie în acest an, iar o proporţie de 41% îşi vor petrece principala perioadă de concediu în ţările lor, potrivit unui studiu Eurobarometru ale cărui rezultate au fost date publicităţii miercuri, semnalează AFP.

‘Perspectivele contribuţiei acestui sector la economie sunt foarte promiţătoare’, a apreciat, într-un comunicat, comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani.

Potrivit studiului menţionat, 75% dintre europeni intenţionează să plece în călătorie sau în concediu, iar 34% îşi vor adapta concediul la situaţia economică. Majoritatea (42%) intenţionează să petreacă între 4 şi 13 nopţi de concediu în afara domiciliului.

În Malta, numai 48% dintre subiecţi intenţionează să meargă în concediu; proporţia urcă la 91% în Germania şi la 90% în Austria.

În ceea ce priveşte principala perioadă de concediu prevăzută pentru acest an, 27% dintre europeni înţeleg să meargă în altă ţară a UE, iar 18% într-o ţară din afara UE.

Pentru cei care intenţionează să meargă în altă ţară, Spania este destinaţia cea mai căutată, urmată de Italia şi Franţa, ca şi în 2012. Anul trecut, 71% dintre europeni au călătorit fie în interes de serviciu, fie în concediu. Dintre cei care nu au plecat, 46% au invocat raţiuni financiare.

Studiul a fost realizat în ianuarie 2013 în ţările membre ale UE şi în alte şapte state, pe un eşantion de peste 30.000 de persoane.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.