Dan Nica: Guvernul va proteja familiile cu venituri mici faţă de creşterea preţurilor la energia electrică

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a declarat, vineri, la Galaţi, că Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a proteja familiile cu venituri mici faţă de creşterea preţurilor la energia electrică.

‘Ceea ce pregăteşte Guvernul este o măsură care să fie activă în sensul ca aceia care au venituri pe membru de familie mici, care sunt vulnerabili în faţa măririi preţului la energie, să beneficieze de o măsură de protecţie activă, mă refer la o chestiune financiară care să nu-i lase descoperiţi’, a afirmat Dan Nica.

Ministrul a spus că de această protecţie socială ar putea beneficia aproximativ 600.000 de familii, nu doar pensionari, ci şi salariaţi cu venituri modeste.

‘Va exista o limită care să aibă o arie de cuprindere a categoriilor vulnerabile, nu doar pensionari; pot fi salariaţi cu venituri mici şi care mai au şi unu sau doi copii, nu se va limita doar la pensionari. Pentru protecţia acestora în faţa creşterii preţurilor la energie există două variante: ori factura să fie cu preţul mai mic ori să primească compensarea pentru factura care le-ar veni mai mare’, a precizat Dan Nica.

În context, demnitarul a mai spus că la nivelul Ministerului Muncii se lucrează la un set de măsuri, la un proiect, care vor fi aprobate în şedinţă de Guvern.

Ministrul Dan Nica a fost prezent vineri, la Galaţi, la Conferinţa Municipală a PSD Galaţi, în calitate de vicepreşedinte PSD şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.