MApN: Ceremonii dedicate militarilor morţi în accidentul aviatic de la Bacău, în garnizoane şi în teatrele de operaţii

Mai multe ceremonii se vor desfăşura, vineri, în toate unităţile militare din ţară, precum şi în bazele din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români, în memoria celor care au murit în accidentul aviatic produs la Bacău, informează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat.

Conducerea MApN îşi exprimă profundul regret pentru evenimentul produs în apropierea localităţii Bereşti-Bistriţa, din judeţul Bacău, unde două persoane au murit şi alte trei au fost grav rănite după ce un elicopter militar de tip IAR-330 Puma Socat aparţinând Flotilei 95 Aeriene s-a prăbuşit în timpul executării unui zbor de antrenament.

Conducerea Ministerului Apărării este alături de familiile militarilor căzuţi la datorie, fiind preocupată de starea răniţilor care au fost transportaţi cu o aeronavă Spartan la un spital din Capitală.

Ministrul Mircea Duşa a dispus constituirea unei comisii de cercetare care să evalueze cauzele producerii evenimentului şi a fost sesizat Parchetul Militar.

Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact, precizează MApN.

La locul incidentului s-au deplasat ministrul Apărării, Mircea Duşa, dar şi şeful SMG, Ştefan Dănilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.