Olt: La Hidroserv Slatina nu se fac disponibilizări în următoarele două luni

Directorul adjunct administrativ al Hidroserv Slatina, Marin Postolache, susţine că societatea va păstra numărul de angajaţi din prezent şi încearcă să obţină contracte de lucrări cu firme din mediul de afaceri privat astfel încât să poată asigura venituri şi din alte surse decât cele provenind din lucrările pentru Hidroelectrica.

Postolache a declarat, joi, că Hidroserv Slatina a luat deja măsuri de reduce a costurilor de personal, după ce Hidroelectrica a intrat în insolvenţă, reducând pentru lunile februarie şi martie timpul de lucru al salariaţilor la 75%, ceea ce a însemnat şi o reducere tot la 75% a veniturilor din salarii ale angajaţilor.

Tot pentru a putea menţine numărul de salariaţi şi a-şi asigura pe viitor locurile de muncă ale acestora, Hidroserv Slatina a executat lucrări şi pentru companii private, realizând staţii de epurare a apei etc.

„Este posibil să se ajungă, în câteva luni, la reduceri de personal. Mai întâi trebuie să se facă o analiză, să fie stabilite criterii. Procedura legală nu ar permite disponibilizări imediate. Programul de lucrări de la Hidroelectrica pentru Hidroserv este redus faţă de alţi ani la aproximativ 40%. Până acum am compensat această scădere cu alte lucrări, către alte firme.

Am mai redus costurile, anumite sporuri, diurne. Chiar din februarie avem normă redusă de lucru, la 75%, până în luna aprilie, lucru acceptat de sindicate şi salariaţi. Căutăm în continuare contracte, ne prezentăm cu oferte la câteva lucrări importante. Reducerile de personal sunt ultimul lucru la care ne gândim. Situaţia de la Hidroelectrica, prin reducerea volumului de reparaţii, ne poate determina să ajungem în situaţia de a face disponibilizări. Dar noi sperăm să putem acoperi cu alte contracte”, a declarat Marin Postolache.

Reprezentantul Hidroserv Slatina a mai spus că pentru eventuale reduceri de personal este nevoie mai întâi de o analiză în Consiliul de Administraţie, de discuţii cu sindicatele, de respectarea contractului colectiv de muncă şi respectivele reduceri nu se pot face în următoarele două luni. Postolache a menţionat că Hidroserv Slatina va căuta soluţii să menţină numărul actual de angajaţi şi pentru că în judeţ sunt necesare lucrări de întreţinere şi reparaţii la hidroagregatele de pe râul Olt şi este posibil ca după ce Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă să aibă din nou nevoie de un volum de lucrări mai mare pe care le pot executa angajaţii Hidroserv, care au experienţă şi pregătire în domeniu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.