Reprezentantul României la Eurovision va fi desemnat sâmbătă seara; 12 piese în competiţie

Reprezentantul României la Eurovision va fi desemnat sâmbătă seara, în finala selecţiei naţionale a concursului intrând 12 piese interpretate de artişti cunoscuţi sau debutanţi.

Artiştii calificaţi în finală după cele două semifinale care au avut loc pe 23 şi 24 februarie sunt: Narcis Iustin Ianău cu melodia „Seven”, Elena Cârstea Muttart – „Spinning”, Ovidiu Anton – „Run away with me”, Cristian Prăjescu – „The best thing in life is to love”, Al Mike feat. Renée Santana – „What is love”, Andrei Leonte – „Paralyzed”, Casa Presei – „Un Refren”, FreeStay – „Criminal Mind”, Luminiţa Anghel – „Unique”, Cezar – „It’s my life”, Electric Fence – „Emilia” şi Tudor Turcu – „Hello”.

Câştigătorul finalei va fi desemnat în urma votului juriului şi al telespectatorilor, ponderea fiind de 50% – juriu şi 50% – televoting.

Artiştii care au participat la selecţia naţională pentru Eurovision au început repetiţiile pentru marea finală, ele desfăşurându-se până vineri în Studioul 3 al Televiziunii Române, unde va avea loc competiţia.

Pentru a reda cât mai bine atmosfera din culisele concursului Eurovision din acest an, emisia online va începe cu o jumătate de oră înaintea programului televizat, adică de la ora 20,30 şi se va încheia la 10 minute după terminarea finalei naţionale.

În culise, Matei Stănculescu – cel care a ţinut şi anul trecut internauţii la curent cu evenimentele din spatele cortinei – şi Andy Bănică – unul dintre concurenţii care s-au făcut remarcaţi în concursul de talente „Fabrica de staruri” – vor aduce publicului online tot ceea ce nu se vede în transmisiunea televizată: atmosfera din camera verde, de pe hol şi din platou.

Reprezentantul României la Eurovision, care va fi desemnat pe 9 martie, va concura în cea de a doua semifinală de la Malmo, programată pe 16 mai. Prima semifinală se va desfăşura pe 14 mai, iar finala Eurovision de la Malmo va avea loc pe 18 mai.

Concursul Eurovision este transmis în Europa, Australia, Asia, Canada şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa „Playing with fire” şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu „Let My Try”, şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu „Tornero”.

Trupa Mandinga a reprezentat România în 2012 în finala competiţiei şi s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia „Zaleilah”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.