Atentat sinucigaş la Kabul în timpul vizitei ministrului american al Apărării

– Un kamikaze s-a aruncat sâmbătă dimineaţa în aer în faţa Ministerului Apărării din Afganistan, provocând decesul şi rănirea mai multor civili, în condiţiile în care secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a ajuns vineri, 08 martie 2013, seara în capitala afgană, transmit AFP şi AP.

„Este vorba de un atentat sinucigaş urmat de focuri de armă la poarta de sud a Ministerului Apărării” a declarat un purtător de cuvânt al Forţei internaţionale de asistenţă pentru securitate (ISAF).

„Au existat victime în rândul civililor dar nu şi în rândul personalului Ministerului Apărării”, a declarat la rândul său generalul Zahir Azimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Afganistan. Acesta a precizat că în jurul orei locale 9 a.m. un biciclist kamikaze a declanşat un dispozitiv exploziv la o distanţă de aproximativ 30 de metri de poarta Ministerului Apărării.

Purtătorul de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid, a confirmat că mişcarea a organizat acest atentat pentru că a dorit să-i trimită un mesaj secretarului american al Apărării, Chuck Hagel. „Acest atentat nu l-a vizat direct pe Hagel dar am dorit să-i trimitem un mesaj că suntem în continuare capabili să atacăm Kabulul chiar şi atunci când este prezent cel mai înalt responsabil al Ministerului american al Apărării”, a afirmat Zabiullah Mujahid.

În schimb, un purtător de cuvânt al ISAF a precizat că Hagel nu se afla în apropierea locului exploziei.

Noul ministru american al apărării, Chuck Hagel, a sosit vineri la Kabul, aceasta fiind prima sa deplasare în străinătate în cele nouă zile de la preluarea funcţiei. Aceasta este prima vizită a unui şef al Pentagonului în Afganistan după ce preşedintele Barack Obama a anunţat retragerea graduală a contingentului american din cadrul ISAF din ţara asiatică.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.