Tranzacţiile speciale au urcat lichiditatea BVB la 22,67 milioane euro

– Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ a înregistrat vineri, 08 martie 2013, 14 tranzacţii speciale, care au urcat lichiditatea pieţei de acţiuni la 22,67 milioane euro.

Impactul cel mai puternic asupra lichidităţii l-au avut cele cinci tranzacţii speciale cu acţiuni SIF2 Moldova, în valoare totală de 42,3 milioane lei, în contextul în care vineri era ultima zi în care investitorii mai puteau cumpăra acţiuni SIF2 pentru a putea participa la Adunarea Generală a Acţionarilor /AGA/ în care va fi ales ales un nou Consiliu de Administraţie.

Cotaţiile acţiunilor listate la BVB s-au apreciat vineri în medie cu 0,42%, evoluţie măsurată de indicele compozit BET-C, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a crescut cu 1,05%.

Pe piaţa principală a BVB – Regular – au fost realizate tranzacţii cu acţiunile emise de 65 de companii, din care 28 au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, iar 30 au scăzut.

Indicele BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregistrat o creştere de 0,54%, indicele blue-chip extins BET-XT al celor mai lichide 25 de companii a crescut cu 0,55%, iar indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a scăzut cu 0,22%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,69%.

Cele mai lichide titluri pe piaţa Regular (pentru tranzacţii speciale este piaţa Deal) au fost SIF5 Oltenia, cu tranzacţii de 6,31 milioane lei, şi Fondul Proprietatea – 14,69 milioane lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.