Venezuela va menţine nemodificată politica petrolieră sub preşedinţia lui Maduro

– Venezuela va menţine taxele şi cadrul legal din industria petrolieră sub conducerea preşedintelui interimar, Nicolas Maduro, a declarat vineri, 08 martie 2013, ministrul Petrolului din Venezuela, Rafael Ramirez, în încercarea de a-i linişti pe investitorii străini după moartea preşedintelui Hugo Chavez, transmite Reuters.

Rafael Ramirez a spus că Venezuela va continua să promoveze un preţ minim al barilului de petrol de 100 de dolari la următoarea reuniune a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi că nu se aşteaptă ca moartea lui Chavez să conducă la creşterea preţurilor.

„Sistemul fiscal şi cadrul legal au fost fixate clar de preşedintele Chavez”, a declarat Rafael Ramirez după ce vicepreşedintele Nicolas Maduro a fost inaugurat în funcţia de preşedinte interimar până la viitoarele alegeri. „Atâta timp cât guvernul funcţionează, politica noastră petrolieră va rămâne nemodificată”, a adăugat Ramirez.

Ministrul venezuelean al Petrolului a mai informat că în acest an ţara sa îşi va creşte producţia de petrol cu 500.000 de barili pe zi, până la 3,5 milioane barili pe zi. Guvernul de la Caracas susţine că producţia sa petrolieră este de 3 milioane barili pe zi însă mulţi analişti pun sub semnul întrebării aceste cifre, estimând că luna trecută Venezuela a avut o producţie medie de 2,34 milioane barili pe zi.

„Totul este normal în industria petrolieră. Garantăm pentru livrările de petrol”, a mai spus Ramirez. Acesta a mai spus că societatea petrolieră de stat PDVSA a investit 22 miliarde de dolari în 2012, urmând să investească 25 de miliarde de dolari în acest an, însă va mai dura câţiva ani pentru ca aceste investiţii să-şi facă simţite efectele asupra producţiei.

Venezuela are cele mai mare rezerve de petrol din lume.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.