Victor Ponta: Între PNL şi PDL se dă o bătălie pentru supremaţie pe dreapta politică

– Premierul Victor Ponta consideră că ar fi benefic pentru România ca în 2016 să existe un sistem politic bipolar, cu două partide mari, unul de centru-dreapta şi altul de centru-stânga, şi în această cheie a interpretat şi trecerea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL.

„Cred că este foarte posibil şi foarte normal şi poate fi foarte bine şi pentru Romania ca, nu în 2020, ci în 2016 să avem într-adevăr un sistem bipolar, cu un mare partid de centru-stânga, PSD, şi un mare partid de centru-dreapta, şi eu în acest fel văd şi transferul domnului Stănişoară şi celelalte lucruri, a declarat primul ministru vineri seara la RTV.

Potrivit lui Ponta, se dă o bătălie pentru câştigarea supremaţiei pe partea de centru-dreapta a eşicherului politic, unde momentan se află PNL şi PDL.

„Până la urmă PNL, care acum este cel mai puternic partid pe dreapta, vrea să câştige supremaţia şi vă spun sincer că între PNL şi PDL sigur că ţin cu PNL, dar este o bătălie la care PSD nu participă, că noi nu o să fim niciodată de centru-dreapta. Dacă în 2016, cu Crin Antonescu preşedinte, după patru ani de guvernare foarte grea, pentru că vor fi enorm de multe probleme, vor ajunge în România să se lupte PSD, de centru-stânga, cu PNL, sau cum s-o numi, de centru-dreapta, este foarte bine şi, cum să vă spun, sigur că o să îmi doresc să câştige PSD, dar nici nu cred că o să fie ceva rău dacă o să câştige PNL. În sensul ăsta văd toate aceste mişcări şi, fără să particip în vreun fel, pentru că, repet, este vorba de clarificarea scenei de centru-dreapta, nu mă simt în niciun fel ameninţat”, a detaliat premierul.

Pe de altă parte, Ponta a subliniat că nota de plată a actualei guvernări se împarte egal între toţi participanţii.

„Ceea ce este important pentru mine ca prim-ministru şi pentru USL: dacă cineva crede că nota de plată pentru guvernare putem s-o pasăm de la PSD la PNL sau de la PNL la PSD se înşeală, nu o să putem. Dacă lucrurile merg bine, o să câştigăm şi unii şi alţii, dacă lucrurile merg prost, o să plătim şi unii şi alţii şi o să ne trezim ca în Italia probabil cu un partid populist care ia 25%”, a completat primul ministru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.