Cezar Ouatu va reprezenta România la Eurovision 2013

Cezar va reprezenta România la Eurovision 2013, după ce a câştigat selecţia naţională a concursului, cu piesa „It’s my life”.

 Piesa a fost desemnată câştigătoare în baza notelor primite de la un juriu de specialişti, care au contat 50%, şi prin televoting – 50%.

Cezar a obţinut 9.774 de puncte din partea publicului, clasându-se pe primul loc. A fost urmat de Casa Presei cu 10 puncte şi de Luminiţa Anghel cu opt puncte.

În finala naţională Eurovision au concurat 12 melodii: Narcis Iustin Ianău cu melodia „Seven”, Elena Cârstea Muttart – „Spinning”, Ovidiu Anton – „Run away with me”, Cristian Prăjescu – „The best thing in life is to love”, Al Mike feat. Renée Santana – „What is love”, Andrei Leonte – „Paralyzed”, Casa Presei – „Un Refren”, FreeStay – „Criminal Mind”, Luminiţa Anghel – „Unique”, Cezar – „It’s my life”, Electric Fence – „Emilia” şi Tudor Turcu – „Hello”.

Reprezentanta Belarusului în concursul Eurovision 2013, Alyona Lanskaya, a fost invitata specială a finalei competiţiei din România.

Cezar va concura în cea de a doua semifinală de la Malmo, programată pe 16 mai.

Prima semifinală se va desfăşura pe 14 mai, iar finala Eurovision va avea loc pe 18 mai.

Concursul Eurovision este transmis în Europa, Australia, Asia, Canada şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa „Playing with fire” şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu „Let me try”, şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu „Tornero”.

Anul trecut, România a fost reprezentată de trupa Mandinga, cu melodia „Zaleilah”, clasată pe locul 12 în finala competiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.