Cezar, reprezentantul României la Eurovision 2013: Credeţi în mine şi împreună vom face diferenţa

Cezar, artistul care va reprezenta România în concursul Eurovision 2013, din luna mai, de la Malmo (Suedia), le transmite românilor să creadă în el pentru că împreună vor face diferenţa.

„Pentru mine este deja o provocare şi abia aştept să arătăm lumii întregi că România este o ţară de valoare. (…) Credeţi în mine şi împreună vom face diferenţa”, a declarat Cezar, duminică seara, în întâlnirea cu presa care a avut loc la TVR, la doar o zi după selecţia naţională Eurovision 2013 care l-a desemnat câştigător.

Artistul, absolvent al Conservatorului din Milano, spune că va încerca, în cele trei minute cât va cânta pe scena de la Malmo, să dea „mai multe culori, vocal vorbind” piesei „It’s my life” cu care s-a calificat în competiţia internaţională din Suedia.

Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a afirmat, la rândul său, că în acest an nu sunt reacţii de mijloc în privinţa piesei care va reprezenta România la concursul din Suedia, ci doar pro sau contra.

„Cred că în acest an România nu va trece neobservată. Cred că în acest an va fi foarte interesant ce se va întâmpla cu România acolo (în Suedia – n.r.)”, a spus Manoliu.

Melodia „It’s my life”, interpretată de contratenorul Cezar Florin Ouatu, a fost compusă (muzică şi text) de Cristian Faur, cel care, în 2005, a adus României locul al treilea în competiţia Eurovision prin melodia „Let me try”, interpretată de Luminiţa Anghel şi trupa Sistem.

Cezar a obţinut, sâmbătă seara, 9 martie, în finala concursului naţional, 9.774 de voturi din partea publicului, clasându-se pe primul loc cu 12 puncte, iar din partea juriului de specialitate 8 puncte.

În finala naţională Eurovision au concurat 12 melodii: Narcis Iustin Ianău cu melodia „Seven”, Elena Cârstea Muttart – „Spinning”, Ovidiu Anton – „Run away with me”, Cristian Prăjescu – „The best thing in life is to love”, Al Mike feat. Renée Santana – „What is love”, Andrei Leonte – „Paralyzed”, Casa Presei – „Un Refren”, FreeStay – „Criminal Mind”, Luminiţa Anghel – „Unique”, Cezar – „It’s my life”, Electric Fence – „Emilia” şi Tudor Turcu – „Hello”.

România va concura în cea de a doua semifinală de la Malmo, programată pe 16 mai.

Prima semifinală se va desfăşura pe 14 mai, iar finala Eurovision va avea loc pe 18 mai.

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa „Playing with fire” şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu „Let me try”, şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu „Tornero”.

Anul trecut, România a fost reprezentată de trupa Mandinga, cu melodia „Zaleilah”, clasată pe locul 12 în finala competiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.