EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

China desfiinţează Ministerul Căilor Ferate în urma mai multor scandaluri

0

China a decis să desfiinţeze Ministerul Căilor Ferate, a cărui reputaţie a fost grav afectată de diverse scandaluri, iar serviciile sale vor fi plasate sub controlul Ministerului Transporturilor, au relatat duminică mass-media de stat, potrivit AFP.

O Administraţie de Stat a Căilor Ferate va fi responsabilă de funcţionarea administrativă a fostului minister, de standardele tehnice feroviare, de securitatea reţelei şi de controlul calităţii, a precizat Xinhua. Misiunile comerciale ale fostului minister vor fi încredinţate unei alte agenţii de stat, responsabilă, în special, de transportul de marfă şi de călători.

Aceste anunţuri apar într-un raport care a fost prezentat duminică Adunării Naţionale Populare (ANP, parlamentul), a cărei reuniune anuală este în curs de desfăşurare la Beijing.

Dezvoltarea reţelei feroviare chineze a fost afectată în ultimii ani de scandaluri, inclusiv căderea fostului ministru al căilor ferate, care aşteaptă să compară în instanţă.

Acuzat de corupţie şi eliminat din Partidul Comunist Chinez , Liu Zhijun ar fi deturnat 4% din valoarea a numeroase contracte pe care le-a semnat, potrivit ziarului Global Times.

Ministrul ar fi avut, de asemenea, cel puţin zece amante, inclusiv actriţe, a adăugat cotidianul.

Ministerul Căilor Ferate plăteşte, de asemenea, consecinţele nefaste ale coliziunii a două TGV, care a ucis 40 de persoane la 23 iulie 2011 în apropiere de Wenzhou, cel mai grav accident feroviar din China din 2008.

Această tragedie a suscitat îngrijorări serioase cu privire la siguranţa reţelei de mare viteză din China. Accidentul a penalizat puternic industria feroviară chineză pe pieţele externe.

Reţeaua TGV din China este în plină expansiune: creată abia în 2007 ea este deja cea mai mare din lume. Această reţea include cea mai mare linie de tren de mare viteză a lumii, linia Beijing-Guangzhou, deschisă la sfârşitul anului 2012.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.