Crin Antonescu: Nu există riscul unei veniri în masă de la PDL la PNL

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că nu există riscul ca membri ai PDL să demisioneze pentru a se alătura ”în masă” liberalilor şi spune că este deschis unei discuţii în USL pe această temă astfel încât liderii alianţei să nu se confrunte cu situaţia creării unor ”fisuri”.

”Dacă este nevoie, eu sunt gata să port o discuţie în cadrul USL (referitoare la faptul că PNL aprobă venirea în rândurile liberalilor a unor membri PDL care au demisionat din partidul pe care îl reprezentau -n.r.). În orice caz, ceea ce spunea şi domnul Dragnea şi am spus şi eu, nu există niciun fel de dubiu că suntem capabili să nu lăsăm să fie create astfel de fisuri de către oameni care nu fac parte din USL. Pe de altă parte, eu nu am stat să număr câţi oameni din PDL au venit până acum în PNL şi câţi oameni din PDL s-au dus în PSD. S-ar putea să avem rezultate surprinzătoare. Au fost numai două veniri – una s-a întâmplat demult, vorbim de fapt numai de una, aceea a domnului Mihai Stănişoară. A descrie această întâmplare ca pe un exod, în termeni biblici, mi se pare exagerat. Acest singular arată că nu există niciun fel de motiv să punem problema în termeni de exod. Eu am vorbit despre o percepţie legată de un presupus exod, de o venire în masă de la PDL la PNL. Nu este adevărat. Nu există riscul unei asemenea percepţii. Sunt convins că liderii PSD şi noi vom şti să o preîntâmpinăm”, a declarat Antonescu, luni, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.

Crin Antonescu s-a referit, în acest context, şi la percepţia unor liberali potrivit căreia a existat ”o apropiere surprinzătoare a PSD de preşedintele Traian Băsescu”.

”Noi suntem o alianţă între partide care aliindu-se nu şi-au suspendat niciun fel de drept. Este absolut normal să se discute, să se comenteze. Cred că şi domnul Ion Iliescu şi domnul Liviu Dragnea şi oricine din PSD au dreptul să se exprime. Din punctul meu de vedere, este mai bine – dacă există îndoieli, îngrijorări, spaime – ele să fie exprimate pentru că noi aşa am reuşit să construim această alianţă şi să câştigăm alegerile cu ea şi tot aşa vom reuşi să ne ducem mandatul până la capăt, cel puţin până în 2016. (…) Am şi spus că atunci când a existat, fiindcă a existat şi o astfel de percepţie a unei apropieri surprinzătoare a PSD de domnul Băsescu, eu şi colegii mei din PNL am ştiut să informăm, să descriem coerent lucrurile, să nu există vreo fisură”, a arătat acesta.

Întrebat câţi democrat-liberali sunt aşteptaţi să se alăture, în viitor, PNL, acesta a replicat: ”Nu ştiu că nu sunt democrat-liberal’

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Toate bune si fromoase sau numai prezentate frumos. Dar ma intreb si eu, asa ca om, cum s-au simtit si ca au gandit membrii vechi si cu incontestabile merite in PNL atunci cand un personaj din pedele, care nu si-a prea ales cuvintele la adresa PNL si a liderilor acestuia cand era in varf, la scufundarea corabiei pe care era imbarcat sa secund(!) a schimbat de caruta si a zbughit-o in acelasi blamat PNL fiind propulsat exact in staful acestei formatii? Si nu numai atat, fiindca sunt necesare niste acrobatii ca treaba sa se faca in afara congresului. Nu stiu care este miza, dar ceva totusi este putred in Danemarca, vorba batranului Will. Despre asta n-a prea vorbit d-l Antonescu. Nici despre ceva ca de exemplu despre o minima moralia in plitica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.