Cristian Preda: PDL se va rupe dacă nu sunt organizate alegeri corecte, statutar

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, sâmbătă, 9 martie, la Suceava, că există în organizaţii teama rupturii PDL, ceea ce ar fi dramatic, în opinia lui, pentru un partid care ”a primit mandatul” din partea electoratului să facă opoziţie.

”O asemenea ruptură ar fi dramatică (…) Există o responsabilitate a guvernării, şi am avut-o. Am plătit, de altfel, pentru ea, dar există şi o responsabilitate a opoziţiei şi noi am primit această responsabilitate, să facem opoziţie (…) Dacă partidul se va rupe, acel grup parlamentar, care şi aşa e firav, se va sparge la rândul lui. Nu ne dorim acest lucru”, a spus Preda, subliniind că aceia care se află în prezent la conducerea partidului trebuie să ia în considerare acest fapt.

În opinia lui Preda, riscul ruperii PDL există atâta timp cât alegerile nu vor fi organizate corect.

”Cei care astăzi au responsabilitatea organizării convenţiei trebuie să ia în seamă acest pericol, pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură (…) Dacă nu ne confruntăm cu ele şi ne facem că plouă, vom da din nou peste nişte dificultăţi mai mari (…) Ruptura se va produce, în primul rând, dacă competiţia nu va fi corectă, dacă în 23 martie nu se va juca corect”, a spus Preda. El a subliniat că aceia care au responsabilitatea de a organiza convenţia şi a gestiona trimiterea statutară a delegaţilor, nu ”cu mişmaşuri făcute, din nou, pe bani”, să se gândească foarte bine, pentru că ”ruptura e inevitabilă”.

Totodată, Preda consideră că ruptura se poate produce şi în cazul în care ”învingătorul promite” excluderi. ”Vreau să vă spun că nu am primit deloc bine ameninţările cu excluderea care au venit în timpul acestei competiţii. Ce competiţie e aceea în care, întrucât eşti şef în acest moment, îi ameninţi pe concurenţii tăi cu excluderea? Asta e competiţie decentă sau e competiţie de maidan? Cred că trebuie să ne purtăm cu demnitate, să vedem în ce dificultate suntem după alegerile din decembrie şi să ne jucăm şansa corect”, a spus Preda.

Pe de altă parte, Monica Macovei a declarat că USL nu se va rupe decât atunci când vor dori să ocupe atât stânga cât şi dreapta eşicherului politic. ”Eu nu cred că se va despărţi USL, decât planificat, când vor vrea să ocupe şi stânga şi dreapta”, a spus Macovei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.