IGPR: Peste 120 de taximetrişti amendaţi în zona Aeroportului Otopeni

Peste 120 de taximetrişti au fost amendaţi de poliţişti, în ultimele două zile, în zona Aeroportului Otopeni, pentru că nu au avut atestate de pregătire profesională, verificarea metrologică a aparatului de taxat era expirată sau nu au respectat legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice, informează Poliţia Română într-un comunicat remis sâmbătă .

„Principalele obiective ale acţiunii au fost depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi eliminarea pirateriei în domeniu, diminuarea concurenţei neloiale, precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi a funcţionării corecte a aparatelor de taxat”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 42 la legea taximetriei şi 84 la legea privind circulaţia pe drumurile publice.

În timpul acţiunii, poliţiştii au depistat un taximetrist care efectua transport rutier de persoane în regim taxi având verificarea metrologică expirată a aparatului de taxat.

De asemenea, a mai fost depistat un conducător auto care efectua transport rutier de persoane în regim taxi fără a deţine atestat de pregătire profesională, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional.

În urma controlului efectuat de poliţişti la un alt taximetrist s-a constatat că acesta nu avea afişată în interiorul autoturismului lista cu tarifele de transport.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Secţiei de Jandarmi a Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.