Ion Iliescu: În Europa numai ţările foarte mici au parlamente unicamerale

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, că în Europa numai ţările foarte mici au parlamente unicamerale.

”Noi suntem a şaptea ţară ca populaţie între membrele Uniunii Europene. Peste jumătate din ţările membre UE au parlamentare bicamerale. Avem şi noi tradiţie, istorie şi avem deja o realitate consacrată în aceşti 22 de ani. De ce să trecem de la bicameralism la monocameralism? Nu este raţiune”, a spus Ion Iliescu comentând declaraţia preşedintelui Traian Băsescu care, referindu-se la modificarea Constituţiei, a susţinut că trebuie să se ţină cont de rezultatul referendumului din 2009 privind trecerea la un Parlament unicameral.

În opinia fostului preşedinte al României, cea mai bună soluţie trebuie să rezulte dintr-o abordare fundamentală.

”Se creează o comisie, o comisie parlamentară, sunt invitaţi oameni care ştiu carte din acest punct de vedere. Să gândească, să elaboreze, să supună unei dezbateri publice ce anume perfecţionări pot şi trebuie aduse Constituţiei. Asta e calea. Nu cu idei preconcepute şi cu stabilirea de către cineva, care dă reper: asta faceţi, mergeţi la referendum şi aprobaţi. Discutăm şi antrenăm toate inteligenţele oamenilor care ştiu carte şi care ştiu despre ce e vorba”, a afirmat Ion Iliescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.