EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Maria Grapini susţine producătorii agricoli pentru exportul produselor agroalimentare

0

Ministrul delegat al Turismului şi Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Maria Grapini, a participat, sâmbătă, 9 martie, la cea de-a treia ediţie a Târgului apicultorilor timişeni de la Ghiroda, unde şi-au expus produsele peste 70 de producători din Banat, Serbia şi Ungaria.

Grapini a subliniat faptul că, deşi România este cel mai mare producător de miere de albine din Europa pentru SUA, ţara noastră nu şi-a promovat suficient producătorii.

‘Noi, România, nu ne-am promovat suficient producătorii. Putem să ieşim cu aceste produse apicole la export; România este deja cel mai mare exportator din Europa pentru SUA şi semnalul pe care vreau să-l dau este acela de susţinere a producătorilor agricoli’, a spus ministrul delegat.

Grapini a adăugat că îi va propune ministrului de resort ca aceşti producători mici, chiar dacă sunt la nivel de persoană juridică, să fie promovaţi în târgurile subvenţionate de Guvern sau prin fonduri europene la târgurile externe.

‘Trecând pe la fiecare stand, am constatat că oamenii ştiu deja să şi prezinte produsele, nu doar să le producă. Eu cred că în toate târgurile, indiferent de profil, noi putem să ducem şi să promovăm concomitent cu sectorul respectiv şi sectorul produselor alimentare, pentru că România are un potenţial foarte mare pe domeniul acesta şi trebuie să ne pregătim piaţa’, a punctat Maria Grapini.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.