„Noma”, cel mai bun restaurant din lume, s-a oferit să îi despăgubească pe cei 60 de clienţi intoxicaţi

‘Noma’, restaurant danez desemnat cel mai bun din lume, a anunţat că îi despăgubeşte pe cei 60 de clienţi care s-au îmbolnăvit după ce au mâncat acolo în luna februarie, scrie huffpost.fr.

Restaurantul din Copenhaga a arătat într-un comunicat că la analize s-a aflat că la originea cazurilor de vomă şi diaree înregistrate era un norovirus, cauză frecventă a gastro-enteritelor virale, adus de personal. După analize, ‘clienţii au fost informaţi şi au avut de ales între a veni încă o dată să mănânce la restaurant sau să li se dea banii înapoi’, arată conducerea. ‘Câţiva clienţi au acceptat deja să revină la Noma’, adaugă comunicatul.

Un meniu fără băuturi la restaurantul ‘Noma’, desemnat cel mai bun din lume în 2010, 2011 şi 2012 de revista britanică ‘Restaurant’, costă în jur de 1.500 de coroane (200 euro). Autorităţile sanitare daneze au informat vineri că 63 de persoane au suferit o intoxicaţie alimentară după ce au mâncat la ‘Noma’ între 12 şi 16 februarie.

‘Noma’ a explicat că a dezinfectat bucătăria prea târziu din cauza unei probleme de comunicare. ‘Noma a primit primul e-mail, în daneză, de la un client danez, pe 14 februarie. Mesajul a fost primit de un salariat care nu ştie daneză şi care l-a transmis managerului restaurantului pe 15 februarie’. Acesta a plecat în weekend fără să îşi verifice mesageria, se mai arată în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.