Peste 5.000 de persoane, la mitingul pentru autonomie de la Târgu Mureş

Peste 5.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi din Ungaria s-au adunat, duminică, 10 martie, la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, pentru a participa la mitingul pentru autonomie organizat de Consiliul Naţional Secuiesc.

Printre participanţi se numără liderul CNS, Iszak Balazs, precum şi europarlamentarul Laszlo Tokes, liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, Mark Gafarot i Monjo din partea Partidului Unităţii şi Convergenţei din Catalonia, preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt.

Pe lângă liderii politic, la mitingul pentru autonomie de la Târgu Mureş participă şi numeroşi membri ai Organizaţiei 64 de Comitate şi ai Gărzii Naţionale Maghiare, din subordinea formaţiunii de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik.

Citeste si:  Un nou pas spre descoperirea materialului care va putea stoca hidrogen

În jurul orei 19.00, participanţii la manifestarea de la Monumentul Secuilor Martiri se vor deplasa într-un marş către centrul municipiului, unde vor depune la Prefectura Mureş o petiţie prin care îşi vor exprima dorinţa de autonomie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata