Premierul Ponta: Preşedintele Băsescu să spună adevărul în Parlament despre ce a fost la Consiliul JAI

Premierul Victor Ponta aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să spună adevărul marţi, când se va adresa Parlamentului, despre discuţiile de la Bruxelles din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne privind aderarea României la Schengen.

„Susţin în continuare că cel mai mare rău făcut României se face din România, pentru că aproape toate lucrurile pe care ni le reproşează oficiali germani sau din Marea Britanie sunt spuse aici zilnic de români, de cei din moţiunea ‘Fripturiştii’ – Monica Macovei, Cristi Preda – care ne înjură tot timpul şi transmit tot felul de minciuni (…). În fiecare zi de aici auzim cum împotriva României sunt şapte ţări, sunt zece ţări, sunt cinsprezece ţări. Apropo de asta, marţi domnul Băsescu se va adresa Parlamentului pe tema Schengen. Mă întreba cineva ce mă aştept să spună şi mă aştept să spună – pentru că domnia sa, ca şi mine, după Consiliul JAI am avut acces la ce s-a întâmplat acolo, prin natura funcţiilor, avem din interior”, a declarat Ponta duminică seara la Antena 3.

El a relatat că în Consiliul JAI s-a opus aderării doar Germania, iar Finlanda şi Olanda au propus amânarea subiectului pentru luna decembrie. Pe de altă parte, 13 ţări şi-au prezentat poziţia şi au spus că „este incorect ce i se întâmplă României”.

„Deci eu mă aştept ca preşedintele Băsescu să spună adevărul marţi despre ce a fost la JAI, să nu-i lase pe oamenii lui din România să arunce cu noroi în cei care vor să ne ajute. (…) Cred că marţi trebuie să facă dreptate. Povestea că toată Europa este împotriva noastră e o minciună”, a subliniat Ponta.

Întrebat când ar putea Germania să adopte o poziţie favorabilă ţării noastre, Ponta şi-a exprimat convingerea că „prin mijloace diplomatice, putem obţine un rezultat la un moment dat”.

Premierul a afirmat că momentul aderării României la Schengen „nu depinde de noi”, dar că Bucureştiul trebuie să-şi amelioreze imaginea, să discute despre problema romilor cu statele care se opun.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.