Valeriu Zgonea vrea să îi vadă în puşcărie pe cei care au furat România în ultimii ani

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, sâmbătă, 10 martie, că vrea să îi vadă pedepsiţi pe cei care au furat România în ultimii ani ”iar acum stau liniştiţi şi aşteaptă vremuri mai bune”.

„Să ştiţi că eu personal nu sunt încă liniştit când văd colegi de-ai mei din agenţii şi din ministere că nu sunt în stare, deşi primul ministru al României le cere de fiecare dată, să îi scoată pe vinovaţii care au furat în ultimii ani din România, cei care s-au îmbogăţit pe spatele nostru, cei care au făcut ordine de miniştri, au dat decizii şi au sifonat banul public, cei care au avut ideea asta nesimţită să impoziteze pensiile bătrânilor, deşi ştiau că este ilegal. Cei care astăzi ne râd, unii sunt în Parlament alături de noi şi spun că sunt autoimuni şi imuni. Staţi liniştiţi, că nu sunt. Dar mulţi dintre ei merg pe stradă stau în ministere, s-au pus la cutie şi aşteaptă vremuri mai bune. Trebuie să-i deferim justiţiei pe aceşti oameni. Trebuie să le arătăm oamenilor cine sunt cei care au furat şi le-au luat banii. Asta aşteaptă românul de la noi şi asta a votat pe 9 decembrie. Vrem să ştim unde sunt banii pe care i-am pierdut în ultimii patru ani, nu numai în retrocedări ci în contracte în care statul român a fost dezavantajat, în contracte în care plătim astăzi penalităţi”, a spus Valeriu Zgonea, prezent la Conferinţa de alegere a conducerii PSD sector 1.

El a precizat că bugetul a fost devalizat de cei care ”vor să facă astăzi o Românie corectă din opoziţie, dar au care au făcut o Românie incorectă când au fost la guvernare”.

„Eu, da, vreau să-i văd pe acei oameni în puşcărie. Vreau să văd – unde or fi conturile, nu ştiu dacă sunt în Liban sau în China – vreau să văd că statul român le ia banii şi îi aduce înapoi. Sunt banii noştri, am plătit taxe şi impozite şi ei au furat aceşti bani şi este datoria noastră, oamenii ne-au cerut pe 9 decembrie să îi aducem pe acei oameni în faţa instanţei şi în faţa justiţiei”, a spus Zgonea.

El a menţionat că organizaţia PSD sector 1 este cea mai importantă a PSD, Zgonea numind-o „organizaţia preşedinţilor”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.