Victor Ponta: Devansarea alegerilor prezidenţiale – după un acord cu preşedintele Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că discuţia referitoare la iniţiativa USL privind devansarea alegerilor prezidenţiale a dispărut doar pentru moment, apreciind că până la urmă trebuie avut un acord cu preşedintele Băsescu.

„Până la urmă trebuie avut un acord cu preşedintele Băsescu, nu se poate impune acest lucru. Discuţii am avut”, a declarat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta.

În mod ironic, el a adăugat că poate după congresul PDL din 23 martie, preşedintele Traian Băsescu se va hotărî dacă va fi oficial şeful Opoziţiei sau va rămâne „într-o situaţie ciudată” – şi preşedintele ţării şi şeful Opoziţiei.

Citeste si:  Victor Ponta a refuzat invitaţia Robertei Anastase de a participa la dezbaterea despre educaţie

„Poate că după Congresul PDL vom şti mai sigur ce-şi doreşte preşedintele să facă. Eu aşa mă gândesc, că vom şti mai multe după congresul PDL care este pe 23 martie şi sigur vom şti dacă preşedintele vrea mai repede să preia conducerea Opoziţiei sau vrea să mai stea preşedinte şi şef al Opoziţiei. E o situaţie foarte ciudată – domnul Băsescu este preşedintele ţării şi şeful Opoziţiei şi atunci poate va dori chiar să fie oficial şeful Opoziţiei, lucru care o să ne prindă bine pentru că altfel ne certăm între noi, dacă n-avem Opoziţie”, a argumentat co-preşedintele USL.

Citeste si:  AP: Aplicarea legislaţiei de eliminare a pensiilor de serviciu s-a făcut cu încălcarea unor prevederi din Constituţie
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close