EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Andras,UDMR: Sistemul judiciar să-şi facă întâi curăţenie, apoi numim procurorul general şi şeful DNA

0

Liderul grupului deputaţilor Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR, opoziţie), Mate Andras, consideră că sistemul judiciar trebuie să îşi facă curăţenie în interiorul său şi apoi să numească şefii Parchetului General şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„În primul rând, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să tragă la răspundere pe cei care se fac vinovaţi de acele abuzuri şi apoi să trecem la numirea unor noi conduceri la Parchetul General şi DNA. În primul rând, sistemul ar trebui să facă curăţenie în rândul lui, după ce s-a întâmplat cu un judecător de la CEDO – Bîrsan. Este inadmisibil într-un stat de drept. Şi cred că la asta se referă CEDO când vorbeşte de statul de drept şi Schengen când vorbeşte de stat de drept: de anumite abuzuri. Să fie percheziţionat şi audiat privind siguranţa naţională, ca un terorist, un judecător care beneficiază de imunitate diplomatică, este revoltător. Asta trebuie rezolvat, în primul rând”, a declarat marţi, Mate Andras, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Consiliul UE aşteaptă numirea cât mai rapidă a unor noi conduceri la Parchetul General şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma unui proces deschis şi transparent, iar cei numiţi vor trebui să demonstreze independenţa, integritatea şi profesionalismul necesare pentru a se bucura de încredere publică şi a avea rezultate eficiente, precizează concluziile adoptate luni de Consiliul Afaceri Generale privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.