EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Cercetătorii britanici încearcă să identifice, prin analize de sânge, faze incipiente ale maladiei Alzheimer

0

Un grup de cercetători de la Universitatea din Nottingham (centrul Angliei) dezvoltă un test care identifică printr-o analiză de sânge cazurile de Alzheimer în fază incipientă, a informat luni BBC, potrivit EFE.

Cercetătorii au prezentat primele concluzii ale testelor lor, pe care le consideră ‘foarte promiţătoare’, în cadrul unei conferinţe ce se desfăşoară în aceste zile în Marea Britanie.

Testul se poate efectua în orice clinică şi se bazează pe identificarea în sânge a unei ‘combinaţii de markeri’. Aceşti markeri sunt proteine pe care oamenii de ştiinţă le asociază cu boala Alzheimer, precum amiloida sau apolipoproteina E (APOE).

‘Descoperirile noastre sunt emoţionante pentru că arată că, din punct de vedere tehnic, este posibil să se facă diferenţa între oamenii sănătoşi şi cei care suferă de Alzheimer, utilizându-se o analiză de sânge’, a spus Kevin Morgan, responsabil al studiului.

Testul ar putea identifica simptomele înainte să apară boala, potrivit creatorilor săi, care au nuanţat că ar putea trece un deceniu până să poată fi utilizat la pacienţi.

‘Dat fiind faptul că analizele de sânge sunt o formă rapidă şi uşoară de a ajuta la stabilirea diagnosticului, suntem foarte încurajaţi de această descoperire şi de potenţialul pe care îl are pentru viitor’, a spus Morgan, pentru BBC.

Pentru a mări puterea testului, cercetătorii au utilizat unele proteine care ajută la depistarea a trei niveluri: pacienţi complet ‘curaţi’, cu risc mediu şi cu risc înalt.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.