Ecaterina Andronescu: Rolul PSD şi al Guvernului este de a demonta minciunile cu care ne confruntăm zilnic

Rolul principal al social-democraţilor dar şi al guvernanţilor este de a demonta minciunile cu care se confruntă zilnic din partea opoziţiei, a declarat luni preşedintele interimar al PSD Bucureşti, prof. univ. Ecaterina Andronescu.

„Suntem chemaţi la guvernare, după o lungă perioadă de austeritate, după ce populaţia a acumulat nemulţumiri uriaşe. De aceea, se cuvine ca, învăţând din greşelile lor (n.r. – ale PDL), trebuie să încercăm să venim să sprijinim guvernul USL. Este nevoie de fiecare susţinător şi, de aceea, echipa este extraordinar de importantă”, a subliniat fostul ministru al Educaţiei la Conferinţa organizaţiei PSD sector 2.

Potrivit acesteia, echipa PSD sector 2 are o foarte mare capacitate de a acţiona unitar, aceasta fiind o constantă.

Ecaterina Andronescu a arătat că la guvernare este mai dificil în condiţiile în care trebuie identificate argumentele de a explica populaţiei măsurile pe care Guvernul le ia, dar şi menţinerea unui dialog permanent cu electoratul. „Nu să ne aducem aminte numai de oamenii care ne-au votat în campaniile electorale şi, în egală măsură, de a încerca să avem grijă unul de celălalt să nu avem derapaje. Cred că, în condiţii nu numai de austeritate, dar şi în condiţii de minciuni absolut nebănuite, misiunea Guvernului este de a încerca să reechilibreze şi să reaşeze adevărul acolo unde este”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

„Nu trebuie să le arătăm celor din afară că suntem mai frumoşi decât suntem, dar nu sunt de acord să spunem că şcolile româneşti scot tâmpiţi în momentul în care vine ambasadorul Germaniei şi spune că românii au un avantaj extraordinar – sunt foarte bine calificaţi. De ce să aşteptăm să vorbească alţii de noi şi să nu vorbim noi aşa cum suntem despre resursele umane în interesul ţării şi în folosul ţării? De aceea cred că această perioadă (…) a guvernării impune efortul fiecăruia dintre dvs. (…) Cred că rolul nostru este de a demonta minciunile cu care ne confruntăm în fiecare zi. Cred că trebuie să reacţionăm de fiecare dată.

Cum poate cineva să spună că Ecaterina Andronescu a închis şcoli când toată lumea ştie şi situaţia din realitate o cunoaşte toată lumea – situaţia s-a petrecut în 2010 – 2011 când s-au închis 1.700 de şcoli. Dacă ar fi măcar singura minciună şi aceasta m-ar viza pe mine, nu ar fi o mare problemă, dar, din păcate, minciuni auzim în fiecare zi pentru că nu au măsura şi curajul să recunoască, în ultimul ceas, că au greşit şi să ceară iertare populaţiei care i-a suportat”, a mai spus preşedintele interimar al PSD Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.