Germania: Ministrul de interne vrea măsuri rapide împotriva românilor şi bulgarilor care abuzează de sistemul social

Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich (CSU), s-a pronunţat luni, la Munchen, pentru măsuri rapide împotriva românilor şi bulgarilor care abuzează de sistemul social din Germania, potrivit agenţiei dapd, preluată de WAZ.

Potrivit ministrului, trebuie împiedicată „venirea oamenilor numai pentru a primi ajutoare sociale”, iar o soluţie ar fi necesară „înainte ca fenomenul să devină unul de masă, care să ne creeze mari greutăţi”.

„Nu cred că cetăţenii noştri, care trebuie să plătească aceste prestaţii sociale, ar accepta dacă ar veni la noi oameni din toată Europa numai pentru a primi ajutoare sociale”, a insistat ministrul de interne. Potrivit oficialului german, se vor purta discuţii la nivel european în ce priveşte acţiuni ulterioare. Hans-Peter Friedrich a mai spus că se află „în discuţii”, de asemenea, cu guvernele român şi bulgar.

Săptămâna trecută, Friedrich a propus ca persoanele care vin în Germania doar pentru a beneficia de ajutoare sociale să fie expulzate în ţările de origine şi să le fie interzis să revină în Germania timp de un an sau doi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.