Nicu Vlad, reales în unanimitate pentru al 4-lea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Haltere

Nicu Vlad a fost reales, în unanimitate, preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, al patrulea său mandat consecutiv, cu prilejul Adunării Generale de alegeri care s-a desfăşurat marţi la sediul MTS.

Pentru că a fost unicul candidat la preşedinţie, votul a fost deschis şi Nicu Vlad a întrunit toate sufragiile (30) delegaţilor cu drept de vot. Nicu Vlad, 49 de ani, a fost ales prima oară preşedinte în anul 2000.

Tot prin vot deschis, din postura de candidat unic, a fost ales în unanimitate şi preşedintele Comisiei de Apel în persoana lui Alexandru Voicu.

Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost ales Olimpiu Chindriş, cu 23 de voturi, care l-a devansat pe contracandidatul său Costel Dimofte (6 voturi). Un al treilea candidat la vicepreşedinţie, Ştefan Taşnadi, s-a retras din cursă înaintea votului.

Pentru cele 7 locuri din Biroul federal au fost aleşi următorii: Gheorghe Biriş (18 voturi), Vasile Felecan (15), Anton Fiţi (14), Adrian Chivu (13), Mihai Constantinescu (12), Marian Zăldoi (12) şi Angheluş Beşleagă. Acesta din urmă, la egalitate de voturi cu Petre Becheru în primul tur de vot (9), a câştigat apoi detaşat duelul direct cu 21 voturi faţă de 9.

După alegerea sa, conform statutului, Nicu Vlad i-a confirmat pe Gheorghe Diaconu în postul de secretar general şi pe Virgil Dociu ca director tehnic.

Nicu Vlad este campion olimpic în 1984 (Los Angeles), medaliat cu argint la JO de la Seul din 1988 şi cu bronz la Atlanta în 1996. De asemenea, mai are în palmares trei titluri de campion mondial şi două europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.