Usain Bolt şi Jessica Ennis, cei mai buni sportivi din 2012 la Gala Laureus de la Rio

Cu un an înaintea Cupei Mondiale de fotbal, cu trei înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia a găzduit luni seara ceremonia de acordare a premiilor Galei Laureus, care recompensează începând din anul 2000 cei mai buni sportivi ai anului trecut, de data aceasta câştigători fiind sprinterul jamaican Usain Bolt şi heptatlonista britanică Jessica Ennis, informează cotidianul L’Equipe.

Pe covorul roşu din faţa Teatrului Municipal din Rio de Janeiro, mulţimea a putut admira rochia strălucitoare a „mereu superbei” Nadia Comăneci (cvintuplă medaliată cu aur olimpic în 1976 şi 1980), silueta actriţei Eva Longoria, precum şi pe fostul fotbalist brazilian Zico sau ex-tenismenii Boris Becker şi Bjorn Borg, dar şi pe mai puţin conformistul tânăr jucător brazilian de fotbal Neymar.

Prezidată de actorul american Morgan Freeman, Gala Laureus l-a recompensat şi pe starul nataţiei americane Michael Phelps, care a primit Trofeul de onoare pentru cele 22 de medalii olimpice, dintre care 18 de aur, precum şi pe atletul dominican Felix Sanchez, campion olimpic la 400 m garduri la JO de la Londra, care a primit titlul pentru revenirea anului, după opt ani de la ultimul său titlu cucerit la Atena în 2004.

Distincţiile acordate la Gala premiilor Laureus:

Trofeul de onoare: Michael Phelps (SUA), sportivul cu cel mai mare număr de medalii olimpice (22 dintre care 18 de aur)
Sportivul anului: Usain Bolt (Jamaica), triplu medaliat olimpic la Londra
Sportiva anului: Jessica Ennis (Marea Britanie), campioană olimpică la heptatlon la Londra
Echipa anului: Europa, câştigătoare în faţa SUA în competiţia de golf Ryder Cup
Revelaţia anului: Andy Murray (Marea Brutanie), câştigător la US Open şi campion olimpic la Londra
Revenirea anului: Felix Sanchez (Rep. Dominicană), campion olimpic la 400 m garduri la Londra
Cel mai bun sportiv paralimpic al anului: Daniel Dias (Brazilia), sextuplu campion olimpic de nataţie la Londra
Cel mai extrem sportiv al anului: Felix Baumgartner, primul om care a depăşit bariera sunetului după o cădere liberă de 39 de kilometri.
Premiul pentru întreaga carieră: Sebastian Coe (Marea Britanie), preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Londra.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.