Anchetă la cel mai mare spital din Sibiu, după amenda de 100.000 lei pentru amestec de deşeuri periculoase

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat marţi că a fost începută o anchetă administrativă pentru a găsi vinovaţii, după ce, în 5 martie, inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu au amendat cu 100.000 de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde au fost amestecate deşeurile periculoase cu cele nepericuloase.

„În primul rând este problema spitalului. Bineînţeles că nu am stat cu mâinile în sân. (…) Problema eu o consider din dimineaţa aceasta rezolvată. În dimineaţa aceasta am dispus domnului vice Banciu (vicepreşedintele CJ Sibiu, Ioan Banciu – n.r.) să se deplaseze la spital, să înceapă o anchetă administrativă, să vedem cine se face vinovat de nerespectarea procedurilor extrem de stricte, de sortare şi valorificare sau preluare selectivă a deşeurilor, a celor menajere, a celor neutralizate şi a celor periculoase. (…) A fost o defecţiune clară”, a spus Ioan Cindrea, într-o conferinţă de presă.

Conform acestuia, comisia de anchetă este formată din vicepreşedintele CJ Sibiu, Ioan Banciu şi Liviu Cotârlă, directorul spitalului amendat. Preşedintele CJ Sibiu i-a luat apărarea directorului spitalului amendat, spunând că „nu e treaba acestuia să se ocupe de gunoaie”.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cel mai mare din judeţ, inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu au constatat că nu este respectată condiţia special impusă privind interzicerea amestecării deşeurilor periculoase cu cele nepericuloase, în urma celor constatate fiind aplicată o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei, conform unui comunicat dat publicităţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.