Autorităţile din Germania au notificat ANSVSA cu privire la carne de curcan cu reziduuri de antibiotic provenită din România

0

Autorităţile din Germania au notificat Autoritatea Sanitară Veterinară de la Bucureşti cu privire la existenţa unei cantităţi de carne de curcan provenită din România în care s-au găsit reziduuri de antibiotic, a declarat, miercuri,vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/, Vladimir Mănăstireanu.

Potrivit acestuia, inspectorii sanitari veterinari au început controlul la ferma de unde provine carnea de curcan.

,,Autorităţile din Germania au transmis o notificare prin Sistemul Rapid de Alertă. Am început deja controlul la ferma suspicionată. Mergem pe trasabilitate să vedem toate actele şi să prelevăm probe. Rezultatele ferme le vom avea în maxim şapte zile. Nu putem preciza cantitatea de piept de curcan contaminată cu antibiotice întrucât Sistemul Rapid de Alertă interzice acest lucru până la finalizarea controlului şi aflarea rezultatelor’, a spus Vladimir Mănăstireanu.

Carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.