Avanpremiera filmului „Domestic”, de Adrian Sitaru, va avea loc la Deva

Avanpremiera naţională a filmului ‘Domestic’, regizat de Adrian Sitaru, va avea loc vineri, 15 martie, la Deva, prilej cu care artistul va primi şi titlul de ‘cetăţean de onoare’ al oraşului, în cadrul unei festivităţi ce este programată la Teatrul de Artă din localitate.

Momentul va fi prefaţat însă, miercuri, de prezentarea a patru filme de scurt metraj realizate de Adrian Sitaru şi premiate la mai multe festivaluri internaţionale.

‘Producţiile de scurt-metraj ‘Valuri’, ‘Colivia’, ‘Lord’ şi ‘Cheful’ vor fi proiectate la sala mică a centrului cultural din Deva, miercuri, de la ora 19,00. Intrarea spectatorilor este liberă’, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor.

Apoi, cu o săptămână înaintea lansării oficiale în cinematografele din toată ţara, spectatorii din Deva vor avea ocazia să vadă cel mai nou film al lui Adrian Sitaru, ‘Domestic’, şi să se întâlnească cu o parte dintre cei care au contribuit la realizarea acestei producţii.

Publicul va avea ocazia să-i cunoască pe regizorul Adrian Sitaru, directorul de imagine Adrian Silişteanu şi actorii Adrian Titieni, Ioana Flora, Sergiu Costache, împreună cu copilul Dan Hurduc, care, la cei 9 ani, este cel mai tânăr membru al echipei. Cu toţii vor povesti spectatorilor întâmplări de la filmările unuia dintre cele mai aşteptate filme ale primăverii.

Avanpremiera este programată vineri, la ora 19,00, la sala Teatrului de Artă Deva, iar un bilet de intrare costă cinci lei.

‘Inspirat în mare măsură din copilărie, filmul se bazează pe câteva poveşti cu animale domestice (şi nu numai), copii şi părinţii acestora. Sunt poveşti în care am realizat că se regăsesc mulţi oameni, şi nu doar din România. Sunt poveşti universale în care copiii, animalele şi adulţii ajung să interacţioneze accidental, însă destinele, atât ale animalelor cât şi ale oamenilor, se întrepătrund, se influenţează şi se schimbă ireversibil’, povesteşte regizorul.

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele ‘Pescuit sportiv’ (2008) şi ‘Din dragoste cu cele mai bune intenţii’ (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

Regizorul Adrian Sitaru este originar din Deva, are 41 de ani, iar palmaresul său include 58 de premii obţinute la festivaluri naţionale şi internaţionale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.