Judeţul Arad rămâne fără finanţare pentru 307 de kilometri de drumuri şi străzi

Printr-o recentă Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul României a stabilit cadrul legislativ în care se va derula Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) în acest an, actul normativ stipulând între altele, că lucrările începute prin acest program vor fi finanţate în continuare din fonduri guvernamentale.

”Această Ordonanţă de Urgenţă înseamnă cea mai mare tăiere de fonduri din istoria României. Niciun regim politic n-a mai anulat atâtea investiţii în infrastructură. Parlamentarii USL de Arad trebuie să îşi asume acest eşec”, a declarat, miercuri, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Şeful administraţiei judeţene şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că, datorită prevederilor OUG, Aradul va pierde sume însemnate, acest lucru având ca efect sistarea mai multor investiţii în infrastructura rutieră a judeţului.

Nicolae Ioţcu a precizat că sub incidenţa acestei Ordonanţe nu cade şi drumul judeţean Arad-Seleuş.

”Cu toate că în OUG se precizează faptul că lucrările începute vor fi continuate din fonduri guvernamentale, iar prin Adresa nr. 70230/29.11.2012 a Direcţiei Generale Lucrări Publice, se confirmă faptul că s-au început lucrările pe drumul Arad-Seleuş, aştept, împreună cu arădenii, ca Guvernul, Ministerul Dezvoltării, parlamentarii Puterii, să se ţină de cuvânt şi să continue aceste lucrări”, a precizat preşedintele CJ Arad.

În privinţa celorlalte obiective cuprinse în PNDI, Nicolae Ioţcu spune că această decizie loveşte nu numai în localităţile cu primari PDL, ci şi cu primari ai PSD, PNL sau PC.

”Judeţul Arad rămâne fără finanţarea a 307 de kilometri de drumuri, dintre care 257,35 km de străzi drumuri de interes local din 41 localităţi arădene, inclusiv din municipiul reşedinţă de judeţ, ceea ce-i duce pe reprezentanţii actualei puteri în poziţii fruntaşe pe un ‘panou al ruşinii’ din toate timpurile”, a conchis Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.