Numărul porcilor morţi recuperaţi din fluviul Huangpu din Shanghai a ajuns la 6.000

Numărul cadavrelor de porci recuperate din fluviul Huangpu, ce trece prin Shanghai, s-a dublat în două zile, ajungând în prezent la aproape 6.000 de animale, pe fondul unei polemici legate de originea lor, relatează AFP.

 În total, 5.916 de porci adulţi şi purcei, de până la câteva sute de kilograme, au fost colectaţi în timp ce pluteau pe apă , a anunţat marţi seară primăria din Shanghai într-un comunicat. Anterior, aceeaşi sursă anunţase recuperarea a 2.813 de porcine de joi până duminică seara.

Huangpu, fluviu emblematic din Shanghai, asigură 20% din consumul de apă al metropolei cu 23 de milioane de locuitori. După ce au analizat mai multe eşantioane de apă, autorităţile din Shanghai au afirmat în ultimele zile că rezultatele obţinute sunt ‘normale’.

Municipalitatea din Shanghai, potrivit presei locale, ia în calcul ipoteza potrivit căreia porcii ar fi fost aruncaţi în râu de crescători din prefectura Jiaxing /provincia Zhejiang/, vecină cu Shanghai, după ce animalele muriseră de o boală necunoscută. Dar, pentru moment, responsabilii din Jiaxing au refuzat să îşi asume această responsabilitate.

‘Nu excludem eventualitatea ca porcii morţi să provină din Jiaxing. Dar nu suntem siguri’, a declarat Wang Dengfeng, purtător de cuvânt al prefecturii. ‘Locul de provenienţă al porcilor morţi nu este clar, drept urmare ei ar putea fi originari din alte părţi’, a adăugat el.

Huangpu este un fluviu cu rezonanţă internaţională, ce se scurge de-a lungul Bund, un bulevard din Shanghai mărginit de frumoase edificii coloniale ridicate în stil european în anii 1930. Pe malul său estic se află districtul financiar Pudong, celebru pentru zgârie-norii deveniţi simboluri ale progresului economic chinez, notează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.