EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Pivniceru confirmă că va fi propusă pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

0

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a confirmat marţi la Antena 3 că va fi propusă pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, însă a subliniat că „un complex mai important de factori” ar putea să o determine să rămână ministru al Justiţiei.

Întrebată dacă este adevărat zvonul că va pleca din Executiv pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, Mona Pivniceru a răspuns: „În ceea ce mă priveşte pe mine, este adevărat. Probabil că vocaţia de judecător îşi spune până la urmă cuvântul. Am fondat câteva lucruri importante pentru sistemul judiciar, mai am câteva foarte importante în curs. Independenţa sistemului judiciar şi organizarea lui este pentru mine ireversibil”.

Ea a subliniat că „este atrasă” de ideea de a fi judecător la Curtea Constituţională, prin vocaţia sa de magistrat.

De asemenea, întrebată ce ar putea să o determine să rămână ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru a răspuns: „Un complex mai important de factori”.

Pivniceru a detaliat care ar fi condiţiile pentru a rămâne ministru al Justiţiei: „Să reuşesc să numesc procurorii, să reuşesc să facem o lege de organizare judiciară în limite rezonabile şi europene, să reuşesc să fixăm în acest mecanism (MCV – n.r.) nişte constante comensurabile, referenţial-comune cu Comisia şi să vedem care sunt paşii, pentru că acest mecanism trebuie să fie un beneficiu şi nu să se întoarcă împotrivă”.

Ministrul Justiţiei a mai spus că „o deranjează” faptul că trebuie să răspundă „la o anumită presă a vremii”, despre ceea ce nici măcar „nu visează” sau intenţionează să facă, susţinând că sunt multe lucruri „inventate”.

Pivniceru consideră că a realizat „extraordinar de multe lucruri” la Ministerul Justiţiei, printre acestea aflându-se activitatea Direcţiei de avizare din minister sau angajarea de noi judecători.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.