România, locul trei în UE la creşterea producţiei industriale în ianuarie

România s-a plasat în luna ianuarie pe poziţia a treia în Uniunea Europeană la creşterea producţiei industriale, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 1,3% în zona euro (EA17) şi cu 1,7% în Uniunea Europeană (EU27) în ianuarie 2013 comparativ cu perioada similară din 2012, relevă datele prezentate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

În ianuarie, producţia industrială a crescut în şapte state membre şi a scăzut în 11 ţări membre. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Bulgaria şi Lituania (ambele cu 8%), Estonia (5,5%) şi România (3,8%), iar cele mai ample scăderi au fost în Suedia (minus 5,9%), Finlanda (minus 5,4%), Spania şi Grecia (ambele cu minus 5%).

În ritm trimestrial, producţia industrială a înregistrat în ianuarie 2013 o scădere de 0,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă. Producţia industrială a crescut în nouă state membre, inclusiv în România, şi a scăzut în nouă ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Lituania (4,4%), Danemarca (4,3%) şi Portugalia (3,5%), iar cele mai ample scăderi au fost înregistrate în Finlanda (minus 4,1%), Luxemburg (minus 3,8%) şi Letonia (minus 3,5%). În România, producţia industrială a crescut cu 0,4% în ianuarie, după un avans de 0,5% în luna precedentă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.