EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Venezuela va continua să exporte petrol în SUA

0

Venezuela va continua să livreze petrol Statelor Unite în pofida expulzării de către Washington a doi diplomaţi ca răspuns la o măsură similară luată săptămâna trecută de Caracas, a dat asigurări ministrul venezuelean de resort, Rafael Ramírez, într-un interviu apărut marţi, citat de AFP.

‘Bineînţeles că vom continua livrările (către Statele Unite), avem acolo o piaţă importantă şi propriul complex de rafinare’, a declarat Ramírez într-un interviu acordat cotidianului venezuelean El Mundo.

Statele Unite sunt principalul destinatar al petrolului venezuelean, absorbind 36% din producţia locală, cu alte cuvinte 10% din necesarul SUA.

Cu toate acestea, ‘în faţa circumstanţelor politice pe care le traversăm odată cu dispariţia fizică a preşedintelui /Hugo/ Chavez, singurul lucru pe îl spunem americanilor este să nu se amestece în treburile noastre interne’, a avertizat ministrul.

Preşedintele Hugo Chavez a decedat la 5 martie din cauza unui cancer şi a fost înlocuit de succesorul său desemnat, vicepreşedintele Nicolas Maduro, până la prezidenţialele anticipate de la 14 aprilie.

Cu puţin înainte de anunţul dispariţiei lui Chavez, Maduro a expulzat din ţară doi ataşaţi militari din cadrul ambasadei Statelor Unite, acuzaţi de ‘conspiraţie’ împotriva puterii. Ca măsură de retorsiune, SUA au anunţat luni că, în cursul week-endului, au expulzat doi diplomaţi venezueleni.

Din 2010, cele două ţări nu mai sunt reprezentate reciproc la nivel de ambasadori. De-a lungul vieţii, Hugo Chavez a făcut din Statele Unite o ţintă privilegiată a diatribelor sale antiimperialiste.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.