Victor Ponta: Dacă Mona Pivniceru va fi votată judecător la CCR va pleca din Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în cazul în care ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va fi votat judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) aceasta va pleca din Guvern.

Ponta a fost întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiţiei despre posibila sa plecare din Executiv, în cazul în care ar fi nominalizată din partea PNL judecător la CCR.

„Dacă va fi votată judecător la Curtea Constituţională sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern”, a spus premierul, la Parlament.

Întrebat dacă nu are nimic împotriva acestei modificări în structura Guvernului prin pierderea unui ministru, premierul a răspuns: „Dar câştigăm un judecător la Curtea Constituţională. Cred că nu câştigăm noi, câştigă România. Câştigăm un judecător de carieră şi un judecător experimentat şi cred că doamna ministru în următorii nouă ani, cu alte guverne, că nu o să stea Guvernul meu până atunci, va aplica corect litera şi spiritul Constituţiei. În mod concret, dacă doamna Pivniceru este votată de către Senat pentru funcţia de judecător la CCR evident că nu poate să rămână şi în Guvern”, arătat premierul Victor Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.