EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, marcată prin acţiuni organizate de Comisariatele Judeţene

0

Cu ocazia zilei care marchează înfiinţarea Gărzii Naţionale de Mediu ca instituţie ce aplică prevederile legale privind protecţia factorilor de mediu, Comisariatele Judeţene au organizat marţi în ţară diverse acţiuni.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui au organizat acţiuni educative în şcoli din municipiul reşedinţă.

„Elevii din şcolile vasluiene au aflat cu ce se ocupă instituţia noastră, dar şi informaţii despre necesitatea păstrării unui mediu înconjurător curat şi sănătos”, a declarat comisarul Gabriel Laic.

În perioada următoare, elevi de la şcolile din municipiul Vaslui vor participa la o acţiune de ecologizare a râului Delea.

O întâlnire găzduită de Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universităţii Transilvania din Braşov a reunit angajaţi ai Gărzii de Mediu, cadre didactice, studenţi, voluntari, oficialităţi locale.

Prefectul Mihai Mohaci le-a transmis angajaţilor Gărzii de Mediu că trebuie să-şi asume anumite responsabilităţi în a proteja mediul înconjurător, instituţia fiind cea care organizează controale în teritoriu.

„Vă avertizez cu această ocazie că Instituţia Prefectului, împreună cu Garda de Mediu, va acţiona în această primăvară în baza unui plan de curăţare a tot ce înseamnă judeţul Braşov, de respectare a legislaţiei, a modului de depozitare a gunoaielor, de igienizare a cursurilor de apă, a zonelor de campare. Trebuie acţionat cu mai multă fermitate. Vom merge pe toleranţă zero, respectând legislaţia de mediu în vigoare”, a subliniat prefectul Mihai Mohaci.

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean Mehedinţi, Cătălin Tutilescu, a declarat pentru AGERPRES că acţiunile organizate au avut drept ţintă conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea protejării mediului şi a modului în care trebuie să acţioneze când sunt martori ai unor evenimente în urma cărora anumite zone ale judeţului sunt poluate cu substanţe chimice şi deşeuri menajere.

„S-au distribuit materiale promoţionale, s-au contabilizat anumite probleme semnalate de cetăţeni. De asemenea, cetăţenii au fost sfătuiţi cum să se manifeste când ies în natură, în sezonul estival, la sfârşit de săptămână sau în perioada unor sărbători”, a precizat Cătălin Tutilescu.

El a spus că cetăţenilor li s-au oferit informaţi şi cu privire la efectele unui proiect transfrontalier implementat pe un sector de 100 kilometri al Dunării în parteneriat cu o entitate de protecţie a mediului din Bulgaria şi care are drept obiectiv principal gestionarea deşeurilor menajere, gospodărirea apelor şi a zonelor umede riverane fluviului.

O acţiune de ecologizare a celui mai mare parc din municipiul Giurgiu şi acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică pentru elevii din oraş şi alte localităţi ale judeţului au fost organizate de reprezentanţii Gărzii de Mediu.

„Pentru a marca această zi aniversară pentru noi şi pentru a da un semnal tuturor locuitorilor municipiului Giurgiu privind importanţa protejării mediului înconjurător, am ales ca astăzi să organizăm o acţiune de ecologizare a celui mai vechi şi mai mare parc din municipiul Giurgiu, respectiv Parcul istoric Alei”, a declarat pentru AGERPRES directoarea Gărzii de Mediu Giurgiu, Dana Breazu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.