Cristian Buşoi (PNL): Votul PE privind bugetul UE pentru 2014-2020 a fost unul normal

Liberalii au votat pentru rezoluţia Parlamentului European prin care a fost respins proiectul de buget multianual pentru perioada 2014-2020 aşa cum a fost acesta stabilit în Consiliul European, a fost un vot normal, foarte larg, prin care PE şi-a exprimat dezacordul cu privire la concluziile Consiliului, a afirmat miercuri eurodeputatul PNL Cristian Buşoi.

„A fost un vot normal, foarte larg al Parlamentului European de a-şi exprima dezacordul cu privire la concluziile Consiliului European pe bugetul european 2014-2020. Liberalii au votat pentru rezoluţia Parlamentului European iar Consiliul va trebuie să ţină cont de această decizie şi să acţioneze în consecinţă”, a declarat Buşoi .

La summitul european din data de 8 februarie, şefii de stat şi de guvern din cele 27 de state membre ale UE au ajuns la un acord asupra bugetului multianual pentru perioada 2014-2020. Suma prevăzută pentru creditele de angajament, care corespunde plafonului autorizat, este de 960 miliarde de euro iar cea pentru creditele de plată, respectiv cheltuielile efective, a fost stabilită la 908,4 miliarde de euro. Pentru prima dată în istoria UE, bugetul multianual era mai mic decât cel din perioada bugetară precedentă.

Parlamentul European va dezbate bugetul pentru perioada 2014-2020 la sesiunea sa plenară din luna iulie. Fără acordul PE, bugetul nu va putea intra în vigoare.

Legislativul European şi-a exprimat miercuri nemulţumirea faţă de proiectul de buget pentru perioada 2014-2020 şi a cerut adoptarea de modificări pentru a-şi da aprobarea la votul din luna iulie, transmite AFP.

Rezoluţia prin care parlamentarii europeni au respins proiectul de buget a fost adoptată cu 506 voturi, faţă de 161 de voturi contra şi 23 de abţineri.

„Parlamentul European respinge forma actuală a proiectului de buget, deoarece nu reflectă priorităţile şi preocupările pe care le-a exprimat”, se arată în rezoluţia adoptată de parlamentari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.