Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, reţinute de DNA; sunt acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită.

Avocatul Cristi Ene a confirmat la ieşirea din sediul DNA că pe numele celor două judecătoare au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, măsură luată şi în cazul altor persoane implicate în acest dosar acuzate de fapte de corupţie.

El a spus că în prezent se fac procedurile de desigilare şi inclusiv cele de percheziţie.

Cristi Ene a mai adăugat că cel mai probabil urmează ca persoanele reţinute să fie prezentate Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat miercuri percheziţia corporală şi domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a celor doi magistraţi.

„Secţia pentru judecători a încuviinţat solicitarea DNA de percheziţie corporală şi domiciliară privind pe judecătoarele Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, ca urmare a aceleiaşi solicitări a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a celor două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti. Procurorii anticorupţie, conform actului prin care s-a solicitat încuviinţarea, au început urmărirea penală faţă de Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu privind infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită”, se arată într-un comunicat transmis joi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.