EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Mesajul Patriarhului Daniel către Papa Francisc: Să cooperăm pentru a da o mărturie creştină comună în lume

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a propus în mesajul de felicitare transmis joi Papei Francisc ca Bisericile Ortodoxă şi Catolică să coopereze pentru a se solidariza cu cei suferinzi de pe urma crizei economice şi spirituale a societăţii contemporane, pentru a da o mărturie creştină comună în lume.

„Biserica Ortodoxă Română se alătură acestor momente de bucurie ale Bisericii Romano-Catolice, ca urmare a alegerii Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei şi Papă. Suntem convinşi că valorile morale autentice, bazate pe credinţa bimilenară creştină, vor continua să aibă un loc central în activitatea Sanctităţii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, având în vedere lucrarea pastorală pe care Sanctitatea Voastră aţi întreprins-o deja în Argentina. Această misiune este o prioritate şi în Biserica noastră Ortodoxă. De aceea, în acest context, este foarte necesar să cooperăm, pentru a realiza solidaritate cu cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei economice şi spirituale a societăţii contemporane, pentru a da o mărturie creştină comună în lume, în spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos”, se arată în mesajul de felicitare transmis în urma alegerii cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio ca Papă.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi-a exprimat speranţa ca noul Papă să continue să-i sprijine pe credincioşii ortodocşi români care trăiesc în număr mare în diferite ţări din Europa, în special în Italia, aşa cum constant au făcut-o predecesorii săi, Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Emerit Benedict al XVI-lea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata