Noul Papă trebuie să accepte sarcina încredinţată, să-şi aleagă numele şi să se reculeagă în Capela Paulină

0

Nnoul Papă va trebui să accepte sarcina încredinţată, să-şi aleagă un nume şi să se reculeagă în Capela Paulină, relatează AFP.

Ales în a cincea rundă de scrutin, noul Suveran Pontif a fost ales într-unul din cele mai scurte conclave, fat remarcabil având în vedere ca nu se detaşase niciunul dintre cardinalii papabili. Prin comparaţie, Benedict al XVI-lea al fost ales la al patrulea scrutin în 2005, dar el se detaşase ca lider pe lista papabililor. Papa Ioan Paul al doilea a fost ales la al optulea scrutin în 1978, devenind primul papă neitalian în 455 de ani.

După ce fumul a ieşit pe hornul Capelei Sixtine, clopotele au bătut la Vatican aşa cum se întâmplă într-o zi de sărbătoare, după ce fumul alb a ieşit miercuri pe hornul Capelei Sixtine la ora locală 19:05, semnalând că cei 115 cardinali reuniţi în Conclav au ales liderul celor 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume, relatează Associated Press şi AFP.

Conclavul a fost convocat după ce Papa Benedict al XVI-lea a renunţat luna trecută la Pontificat, provocând agitaţie în Biserica catolică, gest care a scos la suprafaţă şi diviziunile în rândul cardinalilor care au primit sarcina de a găsi un lider capabil să lupte birocraţia coruptă a Vaticanului, dar şi care să poată revigora catolicismul într-o perioadă de expansiune a secularismului.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.