Semn bun: La anunţul noului papă, ploaia s-a oprit brusc la Roma

În timpul conclavului, când sute de mii de oameni aşteptau joi seara în piaţa Piaţa Sfântul Petru să vadă culoarea fumului din coşul Capelei Sixtine, la Roma ploua torenţial, iar când cardinalul protodiacon Jean-Louis Tauran a ieşit la balcon să anunţe ‘Annuntio vobis laetitiam magnam: Habemus Papam’, ploaia s-a oprit brusc, relatează Rai Uno.

Foarte mulţi dintre credincioşi au considerat aceasta drept un ‘semn bun’, mai ales că în ziua în care Benedict al XVI-lea a anunţat că se retrage de la conducerea Bisericii Catolice, un fulger a lovit domul catedralei Sf. Petru.

Despre noul papă Francisc (cardinalul Jorge Bergoglio) publicaţia Catholic Online scrie că în Argentina el era cunoscut pentru opoziţia sa fermă faţă de avort şi eutanasie. Cardinalul Bergoglio a susţinut poziţia Bisericii Romano-Catolice, care condamnă homosexualitatea, a criticat adoptarea în 2010 a unei legi care permite căsătoriile homosexuale, a susţinut ca acestor cupluri să le fie interzis să adopte copii, dar, de asemenea, s-a pronunţat pentru o atitudine respectuoasă faţă de minorităţile sexuale.

Cardinalul a predicat iubirea creştină pentru aproape şi a rămas în amintirea multora atunci când în 2001 a vizitat un spital, unde a spălat şi sărutat picioarele a 12 bolnavi de SIDA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.