Boeing dă asigurări că modelul său 787 este un avion ‘absolut sigur’ care îşi va relua cursele

0

Responsabili ai producătorului american de aeronave Boeing au dat asigurări, vineri, la Tokyo, că ultimul lor model 787 este un avion ‘absolut sigur’, a cărui baterie nu riscă să declanşeze un incendiu, şi care îşi va relua cursele în câteva săptămâni, informează AFP.

‘Reluarea zborurilor comerciale este fără îndoială mai mult o chestiune de săptămâni decât de luni’, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Tokyo directorul diviziei de avioane comerciale a Boeing, Ray Conner.

Boeing 787 Dreamliner este un avion ‘absolut sigur’, a insistat la rândul său inginerul şef al programului, Mike Sinnett, prezentând soluţii la problema bateriei care a făcut ca aeronava să fie reţinută la sol de la jumătatea lunii ianuarie.

‘Siguranţa este prioritatea noastră’, a insistat Mike Sinnett care a detaliat diferitele modificări tehnice aduse bateriilor care au provocat incidente grave în Statele Unite şi Japonia la începutul lunii ianuarie.

Compania a dat de asemenea asigurări vineri că modificările aduse bateriei avionului Boeing 787 împiedică orice focar de incendiu.

Mike Sinnett a precizat totodată că bateriile aeronavelor Boeing 787 ‘nu au decât funcţii limitate’ şi nu unele vitale.

Producătorul de avioane a primit marţi în SUA permisiunea de a testa soluţiile propuse, în conformitate cu un protocol foarte strict definit de către Agenţia Federală a Aviaţiei (FAA).

Boeing a dorit să-şi prezinte soluţiile în Japonia, unde compania are cei mai importanţi clienţi şi unde Dreamliner este fabricat în proporţie de 35%.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.