EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

ICR: Eligibilitatea proiectelor cu finanţare nerambursabilă se referă strict la aspecte de ordin tehnico-financiar

0

Eligibilitatea proiectelor din lista anunţată la 13 martie, proiecte cu finanţare nerambursabilă depuse în cadrul concursului organizat de Institutul Cultural Român (ICR) la 29 noiembrie 2012, se referă strict la aspecte de ordin tehnico-financiar (actele justificative cerute să însoţească proiectele respective) şi la încadrarea în legislaţie, se precizează într-un comunicat al Institutului transmis, joi seară.

”De îndată ce dosarul cu actele tehnico-financiare va fi depus şi corespunde cerinţelor legale, proiectul devine eligibil. În acest sens, solicităm respectarea perioadei legale de contestaţie în aşa fel încât să poată fi luate în discuţie toate proiectele ce au documentaţia în conformitate cu OG nr 51/1998 (privind îmbunătăţirea sistemelor de finanţarea programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, aprobată prin Legea nr 245/2001 cu modificările şi completările ulterioare)”, menţionează ICR în comunicatul citat.

După încheierea perioadei de contestaţie – 18 martie – şi analiza contestaţiilor, Direcţia Generală Promovarea Creaţiei din ICR va publica lista definitivă a proiectelor ce sunt eligibile sub aspectele menţionate.

Potrivit ICR, în 13 martie s-a încheiat etapa administrativă de selecţie a dosarelor depuse în cadrul concursului de proiecte anunţat de ICR în data de 29 noiembrie 2012.

Conform reglementărilor legale în vigoare privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor cultural, autoritatea finanţatoare are obligaţia de a verifica dacă solicitanţii întrunesc toate condiţiile de participare la selecţie.

Pentru proiectele declarate neeligibile, fiecare aplicant va primi un e-mail în care li se va explica motivul pentru care dosarul a fost declarat neeligibil. 

Contestaţiile pot fi depuse la Registratura ICR în maximum trei zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţă a rezultatelor selecţiei (data afişării pe site-ul ICR).

Suma totală alocată pentru acest concurs este de 450.000 RON.

Evaluarea aplicaţiilor eligibile va avea loc în următoarele două săptămâni în comisiile de specialitate, conform Regulamentului-cadru.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.