Internauţii sunt decepţionaţi de viitoarea închidere a Google Reader

Mulţi internauţi s-au declarat decepţionaţi joi de viitoarea închidere a cititorului de flux RSS Google Reader, anunţată de compania de internet la începutul lunii iulie, relatează AFP.

O petiţie care solicită păstrarea serviciului, postată pe site-ul change.org, a strâns aproape 73.800 semnături până joi seară. ‘Încrederea noastră în celelalte produse ale Google (Gmail, YouTube şi chiar Google+) necesită ca dvs. să respectaţi felul şi motivele pentru care vă folosim serviciile’, arată iniţiatorul petiţiei, newyorkezul Dan Lewis.

Serviciul Google Reader a fost lansat în 2005 pentru a permite internauţilor să urmărească actualizările site-urilor care îi interesează, utilizând fluxul RSS. Twitter a făcut ca acest serviciu să fie demodat, oferind clienţilor actualizări în timp real pe calculator sau pe telefonul mobil.

‘Chiar dacă produsul are utilizatori fideli, folosirea lui a scăzut de la un an la altul’, a spus Urs Holzle, şef infrastructuri la Google, în mesajul postat pe un blog al grupului, în care anunţa închiderea serviciului.

Unii apărători ai Google Reader subliniază totuşi că serviciul continuă să fie utilizat pentru a evita cenzura, de exemplu în ţări din Orientul Mijlociu ca Iranul. Datele de pe Google Reader se află pe servere ale Google, ceea ce înseamnă că, pentru a le bloca, cenzorii trebuie să blocheze accesul la aproape toate site-urile companiei de internet.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.